Missie, visie en waarden

Missie, visie en waarden

Onze missie is het verrichten van patiëntgericht verslavingsonderzoek en een drijvende kracht te zijn voor een verslavingsbehandeling die gebaseerd is op wetenschappelijke kennis. Ons doel is het vaststellen van factoren die van belang zijn voor effectieve en efficiënte behandeling en om onderzoek te doen naar het mechanisme die daaraan ten grondslag liggen.

Onze visie is dat de toekomstige behandeling van mensen met verslavingsproblemen gebaseerd zal zijn op wetenschappelijke basis en uitgevoerd zal worden door deskundigen en toegewijde professionals die voortdurend streven naar verbetering.

Onze fundamentele waarden zijn een streng wetenschappelijke oriëntatie, hoge ethische normen, multidisciplinaire samenwerking en een sterke toewijding aan publicatie van bevindingen.

De voornaamste doelstelling van het instituut is het publiceren van wetenschappelijk onderzoek in gerenommeerde nationale en internationale tijdschriften. Daarnaast draagt de staf bij aan wetenschappelijke discussies door middel van conferenties en debatten. Tenslotte ondersteunen en adviseren wij behandelinstellingen bij hun streven om behandeling van mensen met verslavingsproblemen te evalueren.